Referat: Långemåla IF - Mönsterås GoIF

Derby!

Dags för ett kärt derby mot MGoIF.
Gäterna kämpar i det övre skiktet och LIF kämpar i det undre. Inte nåt som märktes målässigt, och faktiskt inte heller spelmässigt i första.
Visst, Mönsterås hade en hel del boll mer, men mest att dom transporterade den utan att komma till så många målchanser. LIF hade minst lika bra målchanser om man ser till att komma nära mål. Långemåla hade den bästa målchansen i halvleken då Axel nickade en hörna som gästernas målvakt gjorde en väldigt bra räddning på.
Vi spelade taktiskt bra och kunde enkelt avstyra det mesta.
Dock fick vi en straff emot oss, Jonas räddade straffen, men bollen gick till straffskytten som inte missade sin andra chans att göra mål. Bara 1-0 i paus.

Efter halvtidsvilan kom gästerna ut som ett helt nytt lag och kunde spela ut samtidigt som LIF inte orkade hänga med längre. Målen ramlade in ett efter ett och det blev till slut hela 7 mål i kassen bakom Jonas.
Två matcher kvar, så nu kör vi på att göra en värdig avslutning av årets fotboll i Långemåla IF.